Vacature Praktijkondersteuner GGZ Volwassenen

De missie van de Praktijkondersteuner GGZ is om de huisartsenzorg structureel te ondersteunen in het leveren van passende patiëntenzorg op het gebied van GGZ. Je ziet volwassen patiënten in leeftijdscategorieën 18+. Het is belangrijk dat je ervoor openstaat om iedereen te begeleiden en kortdurende behandelmogelijkheden te bieden.

De functie:
Als POH-GGZ werk je binnen het team van de huisartsenpraktijk op vooraf vastgestelde vaste tijden. Je ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met uiteenlopende psychische en/of psychosociale klachten. In de huisartsenpraktijk bieden we vaak zelfstandig en kortdurend hulp aan patiënten. Samen met jouw patiënt breng je de klachten in kaart en kom je tot een behandelplan: kortdurende behandeling/begeleiding bij de POH-GGZ middels ondersteunende gesprekken, behandelinterventies vanuit met name CGT, ACT of oplossingsgerichte therapie, of een verwijzing naar de SGGZ, BGGZ of ondersteuning middels maatschappelijk werk.

Taken:
-Triëren
-Probleemverheldering, (kortdurende) behandeling van lichte/milde problematiek zoals (gegeneraliseerde) angstklachten, fobieën, stemmingsklachten of overbelasting/spanningsklachten. Tevens overbrugging van zwaardere problematiek gedurende de wachttijd voor behandeling hiervoor, zoals het geval bij complexe PTSS, aanhoudende/recidiverende depressie of persoonlijkheidsproblematiek.
-Consulteren van andere (GGZ-) hulpverleners uit de regio/wijk.
-Het geven van voorlichting en psycho-educatie aan de patiënt.
-Het opbouwen en onderhouden van je sociale kaart.
-Het inzetten en begeleiden van e-healthmodules.

Functie eisen:
-Sociale en communicatieve vaardigheden waarmee je patiënten aan het denken weet te zetten en van hieruit weet te motiveren de juiste stappen te zetten zo goed mogelijk om te kunnen gaan met zijn/haar hulpvraag.
-Een zelfreflectie en lerend vermogen.
-Een beschikbaarheid van minimaal 24 uur tot 38 uur per week.
-Ervaring met het autonoom begeleiden van patiënten met uiteenlopende psychische problematiek.
-Je werkt zelfstandig en gestructureerd.
-Je voelt je medeverantwoordelijk voor het verbeterproces binnen de praktijk.
-Ervaring als POH-GGZ, SPV-er of psycholoog. Dit houdt in dat je ervaring hebt met individuele (kortdurende) behandeling en begeleiding.
– Afgeronde opleiding POH-GGZ.

Wat bieden wij:
De veelzijdigheid van problematiek die je tegenkomt biedt een mooie mogelijkheid jezelf op diverse vlakken te ontwikkelen, tevens ontwikkel je je middels intervisie met de mede POH-GGZ volwassene en POH-GGZ Jeugd. In aanvulling daarop kun je voor jezelf supervisie zoeken en vervolgopleidingen volgen ter bekwaming.
Als betrokken werkgever bieden we jou een plek waar je, je optimaal kan ontwikkelen. Op professioneel en persoonlijk vlak. Daardoor lever jij de beste zorg aan jouw patiënt. En daar doen we het uiteindelijk voor.
Als POH-GGZ kun je rekenen op een salaris tussen de € 3783,- en de € 4950,- bruto conform de Cao Huisartsenzorg (schaal 8).
Je komt te werken in een Medisch Centrum waar naast de collega’s van de praktijk ook fysiotherapeuten, psychologen, verloskundigen, dermatologen en de collega’s van de apotheek werken.
Het navragen van referenties en het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Reageren:
Spreekt deze functie je aan en heb je de benodigde werkervaring? Dan horen wij graag van je! Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Micha Wolhoff, telefoon: 020-4492855, email: m.wolhoff@huisartsenbadhoevedorp.nl