Praktijkassistenten

De functie van praktijkassistente – die voorheen voornamelijk een receptie- en telefoonfunctie bekleedde – heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een medisch inhoudelijke baan met een veelzijdig en afwisselend takenpakket.

Onze praktijkassistenten staan u graag te woord. Zij geven u (telefonisch) advies op allerlei medisch gebied, maken uw afspraken voor het spreekuur, huisbezoek en het telefonisch spreekuur. Daarnaast kunt u terecht bij de assistenten voor reisadvies, herhaalrecepten en geven zij uitslagen van bijvoorbeeld laboratorium- en röntgenonderzoeken.

Naast de adviserende functie houden de praktijkassistenten tevens hun eigen spreekuren waarvoor u een afspraak dient te maken. Hier worden uitstrijkjes gemaakt, bloed afgenomen, injecties gegeven, oren uitgespoten, hartfilmpjes/ ECG’s gemaakt, hechtingen verwijderd, urine- en kweekonderzoek afgenomen, bloeddruk gemeten, wratten aangestipt, wonden verbonden, longfunctie onderzoek gedaan; kortom een veelheid aan taken.

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Probeer waar mogelijk om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.