Drs. Melchior Ensing, Psycholoog / POH-GGZ

Mag ik mij even voorstellen?

Aangenaam, mijn naam is Melchior Ensing. Opgegroeid in het Groene Hart in de buurt van Leiden, waarna ik in Groningen Klinische Psychologie heb gestudeerd. Hierna weer teruggekeerd naar het westen, in eerste instantie Amsterdam en nu sinds een paar jaar met veel plezier samenwonend met mijn vriendin in Haarlem.

Het interessante aan de functie van POH-GGZ vind ik de afwisseling van het werken met een breed palet aan verschillende mensen, in tegenstelling tot het werken met specifieke doelgroepen zoals binnen de GGZ. Het spreekt me aan samen met hen te onderzoeken waar hun hulpvraag ligt en samen met hen te ontdekken waar hun kwaliteiten en positieve eigenschappen liggen, om hier vervolgens mee aan de slag te gaan en de mensen te laten inzien hoe ze zichzelf in hun kracht kunnen zetten.

In mijn vrije tijd houd ik erg van sporten, ik ga graag een rondje hardlopen en speel met veel plezier tennis en zaalvoetbal. Samen met mijn vriendin wandelen langs het strand of in de duinen doe ik graag ter ontspanning, net als een boek lezen of een potje schaken met vrienden. 

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Probeer waar mogelijk om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.