Maria Dias, Praktijkondersteuner Somatiek

Mag ik mij even voorstellen?

Per 1 juni 2018 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner bij Huisartsen Badhoevedorp.

Nadat ik mijn HBO opleiding tot praktijkondersteuner (POH) in 2016 heb behaald, ben ik als POH werkzaam geweest bij een huisartsenpraktijk en bij een gezondheidscentrum in verschillende stadsdelen in Amsterdam. Daarvoor heb ik gewerkt als praktijkassistente.

Als POH bestaat mijn taak uit het begeleiden van patiënten met een chronische aandoening. Dat betekent dat ik patiënten zie met diabetes, astma en COPD, hart- en vaatziekten. Tijdens deze spreekuren wordt samen met de patiënt een behandeltraject afgestemd. Zo wordt onder andere aandacht besteed aan gezonde leefgewoonten, medicatiegebruik en inhalatietechnieken. Wat ik belangrijk vind is dat de patiënt centraal staat in de zorgverlening.

Verder heb ik affiniteit met de kwetsbare ouderen. Ik hoop veel voor deze doelgroep te kunnen betekenen tijdens mijn werkzaamheden.

Ik ben getrouwd met Diamantino en we wonen in Amsterdam. Wij hebben 2 volwassen zoons. In onze vrije tijd maken we stevige wandelingen en houden van reizen.

Praktijkdagen: dinsdag t/m vrijdag

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Probeer waar mogelijk om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.