Drs. Dorien Strauss, Praktijkmanager

Mag ik mij even voorstellen?

De huisartsenzorg in Nederland verandert, de praktijk groeit en de komende jaren zorgt dit voor een diversiteit aan (zorg)taken erbij. Praktijkmanagement is in de grotere huisartsenpraktijken niet meer weg te denken. Huisartsen en praktijkmedewerkers moeten primair hun aandacht kunnen richten op patiënten, en zich niet ook nog bezig moeten houden met beleidsmatige, organisatorische of personele zaken.

Ik ben in september 2011 begonnen in deze functie. Ik kom oorspronkelijk uit een geheel andere hoek, namelijk de zakelijke dienstverlening, maar heb de gezondheidszorg altijd een interessante branche gevonden. Mijn functie als praktijkmanager bevalt heel goed, mijn werkzaamheden zijn zeer divers.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin. Mijn dochter vroeg mij laatst: ‘jouw werk is toch dat je zorgt dat mensen blij aan het werk zijn’? En zo is het!

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Probeer waar mogelijk om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.