Drs. N. Hoogteijling, huisarts

Mijn naam is Nienke Hoogteijling en ik ben geboren en getogen in Friesland. De liefde en de studie hebben mij naar het westen doen trekken waar ik nu met veel plezier woon. Ik woon in Bloemendaal met man en twee jonge kinderen; een zoon en een dochter.

Voordat ik aan mijn studie geneeskunde begon heb ik de opleiding tot HBO-verpleegkundige afgerond. Na mijn studie verpleegkunde wilde ik verder studeren. Ik koos voor de geneeskundeopleiding aan het AMC, om mijn grote wens om huisarts te worden in vervulling te zien gaan. Ik bleef tijdens mijn studie geneeskunde met veel plezier werken als verpleegkundige in de thuiszorg. Na mijn afstuderen als arts begin 2016 heb ik een jaar bij de spoedeisende psychiatrische hulpverlening gewerkt waarna ik de huisartsenopleiding ben gaan doen. Sinds 2020 ben ik huisarts. Hierna ben ik bij verschillende praktijken in de regio als waarnemend huisarts gaan werken, maar een vaste werkplek past meer bij mij.

De diversiteit aan patiënten en het zoeken naar passende oplossingen vind ik het mooie aan de huisartsgeneeskunde. Daarnaast vind ik het leuk en belangrijk om een betrokken arts te zijn en met mensen een band op te bouwen.

In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik in de natuur te vinden.

Per 1 maart ben ik, samen met dokter Alderden, vast te vinden op woensdag en donderdag in praktijk Alderden.

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Probeer waar mogelijk om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.