Corona test? Bel 0800-1202

Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het Coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

Alleen getest bij klachten

Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

Klik hier voor meer informatie voor het maken van een test afspraak. U kunt zich niet laten testen via de praktijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0800-1202 of maak online een afspraak via coronatest.nl. Hierbij kunt u inloggen met uw DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze aan via digid.nl. Voor kinderen kunt u ook een DigiD aanvragen.