Corona

Actuele informatie over vaccineren Corona

Dringend verzoek: lees eerst informatie over Corona via www.thuisarts.nl, corona.steffie.nl, coronavaccinatie.nl of via RIVM.

Update 15-05-2021
We krijgen heel veel verzoeken met de vraag of iemand op de spillage/reservelijst geplaatst kan worden.
Wij vaccineren niet dagelijks zoals de GGD. Huisartsen hebben alleen het AstraZeneca vaccin gekregen met als leeftijdsdoelgroep 60-65 jaar. Wij beschikken niet over andere vaccins en kunnen u daar niet aan helpen.
Mensen onder de 60 jaar mogen niet gevaccineerd worden met AstraZeneca. De laatste reservevaccins worden nu ingezet om iedereen van de leeftijdsgroep 60-65 jaar die de eerste toediening heeft gemist, alsnog te vaccineren met AstraZeneca. Wij organiseren daarvoor nog 1 ronde, eind mei. Hierna hebben wij geen vaccins meer over. De levering voor de tweede toediening is pas kort voor de toediening op 6 juli.

Op verzoeken tot plaatsing op een reservelijst kunnen wij dan ook niet ingaan.

Update 23-04-2021
We hebben de eerste coronavaccinatie met het AstraZeneca-vaccin afgesloten. We zijn blij dat zoveel mensen gekomen zijn!

Mensen geboren in 1953 en 1954 kunnen vanaf deze week een afspraak bij de GGD maken voor hun vaccinatie. Vanaf de week van 26 april geldt dat ook voor iedereen geboren in 1955.

Bent u geboren tussen 1956-1960 en heeft u de eerste ronde met het AstraZeneca-vaccin gemist? Mail ons dan op covidvaccinatie@huisartsenbadhoevedorp.nl. Wij zullen dan kijken naar de mogelijkheden.

Mensen onder de 60 jaar kunnen geen AstraZeneca-vaccin krijgen. Naar verwachting zullen mensen tussen 18-60 jaar met een verhoogd risico (dat wil zeggen: iedereen die een oproep krijgt voor de griepvaccinatie) tussen 06-05 en 20-05 een uitnodiging krijgen om zich bij de GGD te laten vaccineren.

Update 11-04-2021
Door aanpassingen in het landelijk vaccinatiebeleid kunnen wij ook mensen tussen 65 en 70 jaar oproepen voor onze vaccinatiedag dinsdag 13 april as.

Bent u patiënt bij ons en geboren in 1951, 1952, 1953, 1954 of 1955? Dan bent u welkom in het Dorpshuis tussen 13.00 -17.00 uur. U krijgt dan het AstraZeneca-vaccin. U krijgt de tweede vaccinatie na 12 weken, op 6 juli.

Belangrijk: u moet uw identiteitsbewijs meenemen.
Houdt u rekening met een wachttijd. U kunt de gezondheidsverklaring hieronder downloaden, wilt u deze ingevuld meenemen?

Het is te kort dag om iedereen persoonlijk te benaderen. U kunt deze informatie delen met mensen die in bovengenoemde doelgroep vallen en die in onze praktijk zijn ingeschreven.

Goed te weten: gebruikt u bloedverdunners van de trombosedienst? Dan kunnen wij u alleen vaccineren als uw INR op 12 of 13 april gecontroleerd en lager dan 3,5 is.

Update 09-04-2021
Donderdagavond 8 april heeft het kabinet besloten dat het AstraZeneca-vaccin niet toegediend kan worden aan mensen onder de 60 jaar. Daarbij wordt aangehouden: geboren na 1960.

Wij krijgen als huisarts nu geen alternatief vaccin geleverd en weten nog niets over de toekomstplanning.

Voor nu betekent dit het volgende:

  • Heeft u een uitnodiging voor 13 april omdat u een BMI > 40 of het syndroom van Down heeft en bent u geboren na 1960? Dan kunt u geen gebruik maken van uw uitnodiging omdat wij u niet mogen vaccineren. Het is nog niet bekend welk ander vaccin u aangeboden zal krijgen. Wij hebben u via www.MijnGezondheid.net een bericht verstuurd. U kunt direct inloggen met uw DigD.
  • Staat u op de reservelijst en bent u geboren na 1960? Dan kunnen wij u niet oproepen.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.


We gaan van start met vaccineren tegen het coronavirus!

Voor deze ronde nodigen wij volgens de landelijke richtlijn mensen uit die geboren zijn in 1956, 1957, 1958, 1959 of 1960 en mensen met een BMI > 40 of het syndroom van Down als zij jonger dan 75 jaar zijn.

Valt u in deze doelgroep, dan mag u na het Paasweekend een uitnodiging per post verwachten. Daarin staat hoe u een afspraak kunt maken met de digitale vaccinatieplanner. We organiseren net als de griepprik een vaccinatie dag.

Vaccin: AstraZeneca

Datum: dinsdag 13 april
Tijd: 8.30-19.30 uur.

Tweede toediening: dinsdag 6 juli.

Heeft u vragen? Kijk eerst hier of uw vraag erbij staat.

Om eventuele vragen aan de juiste medewerker voor te leggen, kunt u zo nodig een mail sturen naar covidvaccinatie@huisartsenbadhoevedorp.nl. Of gebruik onderstaand formulier. Dit kan niet aan de balie of telefonisch.

[[[["field69","equal_to","Ik wil geen vaccinatie en wil niet meer opgeroepen worden."]],[["show_fields","field74"],["show_fields","field70,field52"]],"and"],[[["field69","equal_to","Ik kon op 13 april niet komen."]],[["show_fields","field74"],["show_fields","field70,field52"]],"and"],[[["field69","equal_to","Ik heb een andere vraag."]],[["show_fields","field62,field52"]],"and"],[[["field69","equal_to","Ik heb mijn uitnodiging nog niet ontvangen."]],[["show_fields","field76,field70,field73,field74,field67,field52"]],"and"]]
1 Step 1

Invulformulier Corona vaccinatie

Gebruik dit formulier om een vraag te stellen om of u af te melden. We proberen zo snel mogelijk binnen 3 werkdagen antwoord te geven.

Gebruik geen privacy gevoelige gegevens.
Onderwerpkies
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Update 25-1-2021
Coronavaccinatie 90-plussers

Dinsdag 26 januari versturen wij uitnodigingen voor mensen van 90 jaar en ouder om zich via de GGD te laten vaccineren. Wij moeten daarbij geboortedatum 1 februari 1931 of eerder aanhouden. Wordt u na 1 februari 2021 90 jaar of bent u tussen de 85 en 90 jaar oud, dan ontvangt u bij de volgende vaccinatieronde uw uitnodiging. Hiervoor is nog geen datum bekend.

In de uitnodiging staat ook wat u moet doen als u bloedverdunners gebruikt of als u een belangrijke allergie heeft. Dat loopt via de GGD, niet via de huisarts. Wij sturen het medicatieoverzicht dat u nodig heeft mee als u klant bent bij Benu apotheek in Badhoevedorp.

De bewoners van de Meerwende en enkele mensen die onmogelijk naar de GGD gebracht kunnen worden, sturen wij geen uitnodiging. Wij benaderen deze mensen zodra duidelijk is wanneer zij thuis gevaccineerd kunnen worden. Dat weten wij nu nog niet. Bent u 90 jaar of ouder, dan wordt u dus het snelst gevaccineerd als u naar de GGD kunt gaan.


In de wachtkamer en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Vriendelijk verzoek om niet zomaar naar de praktijk te komen, ook niet voor het herhalen van recepten, ophalen van verwijsbrieven of een vraag.

Als u klachten heeft of ongerust bent over uw gezondheid, belt u dan met de praktijk. De assistente maakt, eventueel in overleg met de huisarts, de afweging of u gezien moet worden in de praktijk. In ieder geval krijgt u adviezen van de assistente.

Een andere mogelijkheid is dat u een telefonisch consult met uw huisarts of praktijkondersteuner krijgt.

Ook bieden we de mogelijkheid van een eConsult aan via MijnGezondheid.net.

Controleafspraken vinden afhankelijk van de mogelijkheden en de urgentie deels plaats in de praktijk. Soms worden ze verplaatst of veranderd in een telefonisch consult.

Zo proberen we de huisartsenzorg op een verantwoorde manier zoveel mogelijk door te laten gaan.

Nog wat extra aanwijzingen: 

  • Heeft u luchtwegklachten of klachten van verkoudheid en/of koorts, bel dan uw afspraak af of verplaats deze naar een andere dag;
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen;
  • Volg de aanwijzingen van ons personeel op;
  • Kom alleen naar uw afspraak, indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen;
  • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk;
  • Mondkapje in de wachtkamer per 1 oktober verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar die bij de huisartsenpraktijk naar binnen komt.
    Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip. 

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Daarom verzoeken wij u om niet te bellen, maar om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.