Corona

Actuele informatie over vaccineren Corona

Dringend verzoek: lees eerst informatie over Corona via www.thuisarts.nl of via RIVM.

Update 11-02-2021
Coronavaccinatie

Inmiddels weten wij dat we in februari of maart de volgende groepen mensen gaan vaccineren met het Astra Zeneca vaccin:

 • geboren in 1956 of 1957;
 • met ernstig overgewicht: BMI > 40; geboren in de periode van 1-1-1956 tot en met 31-12-2002;
 • met het syndroom van Down geboren in de periode van 1-1-1956 tot en met 31-12-2002.

De keuze voor deze groepen is gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid. Wij kunnen daarin geen uitzonderingen maken.

Valt u in een van deze groepen, dan krijgt u een oproep zodra wij weten wanneer de vaccinatie kan plaatsvinden. Dat weten wij nu nog niet, omdat nog niet bekend is wanneer de vaccins komen. Bij de uitnodiging wordt ook aangegeven wat u moet doen als u bijvoorbeeld net corona heeft doorgemaakt of bloedverdunners gebruikt. Wacht u daarom nog even met eventuele vragen daarover.  De tweede vaccinatie zal na 12 weken plaatsvinden.

Update 25-1-2021
Coronavaccinatie 90-plussers

Dinsdag 26 januari versturen wij uitnodigingen voor mensen van 90 jaar en ouder om zich via de GGD te laten vaccineren. Wij moeten daarbij geboortedatum 1 februari 1931 of eerder aanhouden. Wordt u na 1 februari 2021 90 jaar of bent u tussen de 85 en 90 jaar oud, dan ontvangt u bij de volgende vaccinatieronde uw uitnodiging. Hiervoor is nog geen datum bekend.

In de uitnodiging staat ook wat u moet doen als u bloedverdunners gebruikt of als u een belangrijke allergie heeft. Dat loopt via de GGD, niet via de huisarts. Wij sturen het medicatieoverzicht dat u nodig heeft mee als u klant bent bij Benu apotheek in Badhoevedorp.

De bewoners van de Meerwende en enkele mensen die onmogelijk naar de GGD gebracht kunnen worden, sturen wij geen uitnodiging. Wij benaderen deze mensen zodra duidelijk is wanneer zij thuis gevaccineerd kunnen worden. Dat weten wij nu nog niet. Bent u 90 jaar of ouder, dan wordt u dus het snelst gevaccineerd als u naar de GGD kunt gaan.


In de wachtkamer en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Vriendelijk verzoek om niet zomaar naar de praktijk te komen, ook niet voor het herhalen van recepten, ophalen van verwijsbrieven of een vraag.

Als u klachten heeft of ongerust bent over uw gezondheid, belt u dan met de praktijk. De assistente maakt, eventueel in overleg met de huisarts, de afweging of u gezien moet worden in de praktijk. In ieder geval krijgt u adviezen van de assistente.

Een andere mogelijkheid is dat u een telefonisch consult met uw huisarts of praktijkondersteuner krijgt.

Ook bieden we de mogelijkheid van een eConsult aan via MijnGezondheid.net.

Controleafspraken vinden afhankelijk van de mogelijkheden en de urgentie deels plaats in de praktijk. Soms worden ze verplaatst of veranderd in een telefonisch consult.

Zo proberen we de huisartsenzorg op een verantwoorde manier zoveel mogelijk door te laten gaan.

Nog wat extra aanwijzingen: 

 • Heeft u luchtwegklachten of klachten van verkoudheid en/of koorts, bel dan uw afspraak af of verplaats deze naar een andere dag;
 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen;
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op;
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen;
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk;
 • Mondkapje in de wachtkamer per 1 oktober verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar die bij de huisartsenpraktijk naar binnen komt.
  Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.