Coronavaccinatie 90-plussers

Dinsdag 26 januari versturen wij uitnodigingen voor mensen van 90 jaar en ouder om zich via de GGD te laten vaccineren. Wij moeten daarbij geboortedatum 1 februari 1931 of eerder aanhouden. Wordt u na 1 februari 2021 90 jaar of bent u tussen de 85 en 90 jaar oud, dan ontvangt u bij de volgende vaccinatieronde uw uitnodiging. Hiervoor is nog geen datum bekend.

In de uitnodiging staat ook wat u moet doen als u bloedverdunners gebruikt of als u een belangrijke allergie heeft. Dat loopt via de GGD, niet via de huisarts. Wij sturen het medicatieoverzicht dat u nodig heeft mee als u klant bent bij Benu apotheek in Badhoevedorp.

De bewoners van de Meerwende en enkele mensen die onmogelijk naar de GGD gebracht kunnen worden, sturen wij geen uitnodiging. Wij benaderen deze mensen zodra duidelijk is wanneer zij thuis gevaccineerd kunnen worden. Dat weten wij nu nog niet. Bent u 90 jaar of ouder, dan wordt u dus het snelst gevaccineerd als u naar de GGD kunt gaan.

Het is erg druk aan de telefoon en balie. De wachttijd is soms lang. Probeer waar mogelijk om online een afspraak te maken of een vraag te stellen aan uw huisarts. Dit doet u heel eenvoudig via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Dank u voor uw medewerking.